A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

a híres Vespa motorok

Ki ne ismerné a régi Vespa kismotorokat és az új városi scootereket, amiket a Piaggio cég gyárt évtizedek óta. Érdemes beugrani ide is, hiszen Pontedera alig 15 percre van Pisától a Firenze felé vezető úton, a múzeumban a sokféle motorok mellett mozdony és repülő is látható, egyébként ingyenesen látogatható (csoportoknak lehet idegenvezetést is kérni).

a toscán szivar

Az igazán jó minőségű szivarok nem csak Kubában készülnek, kubai dohányból, hanem itt a közelünkben, Európában is találunk megfelelő pöfékelnivalót, ha alaposan körülnézünk. Toszkánában az 1810-es évek óta állítanak elő kiváló minőségű szivart, eleinte a gyártás Firenzéhez közel zajlott, a későbbiekben a központja Lucca városába tevődött át.

Az olasz opera

Az olasz opera születését legtöbbször az 1500-as évek végétől datálják a hozzáértők. Az első komoly erőfeszítés a görög művek újraélesztésére a firenzei Camerata-hoz kapcsolódik, ahol az ókori hagyományok felelevenítése volt a hozzáértő műkedvelő "klub" elsődleges célja.

Trampli kofa és dagadt bankár

Mondjuk meg őszintén, hogy a reneszánsz kor két nagyevő firenzei hölgye tárta szélesre a kaput nagy nyugati gasztrokultúra előtt. Bizonyos értelemben őket kell a modern konyhaművészet keresztanyjának tekintenünk. Mindketten firenzeiek voltak, távoli rokonai egymásnak, mindkettő duci lett és ez nem is volt véletlen. Imádtak enni, ne tagadjuk, feneketlen étvágyuk volt.

mobil

Telefon: +39 331 8508 145