A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Fontos tudnivalók a Bocelli koncerttel kapcsolatban

Ha már megvetted a jegyet, lefoglaltad a szállást és közeledik az utazás, akkor itt megtudatod hogy hol lehet felvenni a jegyeket, parkolni, van-e büfé és meddig tart a koncert... és más hasznos tanács

frissítve 2024 okt

kiutazás: a legjobb megoldás az autó, kb 10 óra alatt lehet leérni, végig autópálya, erről a közlekedéses részben írtam klikk ide. Van buszjárat is Budapestről Firenzébe (Flixbus), kétnaponta járnak de elég sokat kell ülni a buszon és mostanában átszállásokkal jönnek-erről is írtam az előbb említett közlekedéses részen. Tudom hogy a repülő kényelmesebb hiszen másfél óra alatt itt van gép Budapestről Pisába és ez nincs is messze Lajaticotól (45km) DE több gond is van vele: először is nem hiszem hogy olcsóbb lenne mint az autó csak ha időben veszed meg és 2 fő utazik. A másik hogy autó nélkül Lajaticoba lejutni elég nehéz, a reptérről el kell menni vonattal vagy busszal Pisa központjába és aztán onnan vonattal Pontederára és onnan busszal Lajaticoba, de ezek pl vasárnap nem is járnak szinte ( egyébként is kettő jön reggel, 2 délben 1 késő délután)  és aztán innen kirándulni megint nem lehet autó nékül, még bevásárolni sem hiszen az apartmanházak mind kint vannak vidéken....

jegyek átvétele: 2022 óta már nem kell beváltani  a vouchert jegyre helyben hanem a kapott online jegyen van a kód amivel be lehet menni a koncertre.  

szállás- egy napra nem tudsz szállás bérelni. lajatzico egy 800 fús falu ahol nincsenek hotelek, kempingek vagy panziók. Vannak kiadó lakások és pár km-es körben a dombokon szuper kőházak többnyire apartmanokkal vagy szobákkal, medencével, kilátással, parkolóval. Ezekbe viszont főszezonban nem lehet foglalni még 3 éjre sem csak legalább 5re vagy szombati hetes turnusban. Ideális megoldás tehát összekötni a koncertet egy nyaralással és többet maradni. Vagy ha csak pár nap fér bele akkor egy városi hotelt választani pl Pisa, Firenze, Lucca, Casciana terme, Votlerra, San Gimignano.... városokban

Ha mégis a fizikai jegyet választottad akkor kérheted hogy postázzák ki vagy itt is átveheted de vigyázz mert csak az a személy veheti át a jegyeket akinek a nevén volt a hitelkártya amivel fizettél. Ellenkező esetben annak aki felveszi a jegyet be kell mutatnia egy felhatalmazást avgyis fénymásolatot a hitelkártyáról és az eredeti vásárló személy igazolványáról (személyi, útlevél). Ez is ott is van olaszul az emailben egyébként: Il nominativo di chi effettua l'acquisto deve corrispondere con l'intestatario della carta di credito. Biglietti intestati a persona diversa dall'intestatario della carta di credito verranno consegnati solo su presentazione alla cassa della fotocopia della carta di identità e della fotocopia della carta di credito utilizzata per l'acquisto.

Aki lusta elolvasni a parkolási tanácsokat és inkább vizuális típus az megnézheti azt a videot amit a 2017es évben vettem fel és a 2018as koncert előtt vágtam meg így minden sokkal egyértelműbb szerintem de már van ami nem így van. 

VIDEO 1 rész klikk, VIDEO 2 rész klikk ide

parkolás: Itt La Sterzában lehet leparkolni is, ez a P3as parkoló, aztána  buszok visznek mindenkit a faluba (3,5km) ahonnan gyalog lehet a koncerte menni mert az a falu határában van. A buszok délután 3körül kezdenek el járni addig amíg van még várakozó a parkolóban tehát akár a hivatalosan koncert kezdeti idő után is. Visszafelé a koncert után vissza kell sétálni a falu felé és az első kanyarban állnak már egymás mögött a buszok hogy mindenkit visszavigyenek a parkolóba La Sterzába.

B varicio hogy még tovább mentek 6-7km-t ezen az úton egyenesen (annélkül hogy elkanyarodnátok jobbra Lajatco vagy balra Volterra felé az sr439dir nevű útra ) és a Villaggio San Giovanni Valdera-nak nevezett faluban kanyarodtok fel jobbra Lajatico felé, ez a P2 nevű. Ki vannak írva a parkolók és pár km múlva már rendőrök irányítják az autókat a színpad mögötti rétre ahol sorban le lehet parkolni. Sajnos 2014ben egy kicsit messzebb kellett megálni az autóknak a megszokottnál ezért bizony vagy 10-15 perc vot innen felgyalogolni a bejárathoz.

C. variácio Aztán van a VIP parkoló ami a P1 és ez a színpad mögött van, azoknak akiknek a legdrágább executive jegyük van (a kezükben!!) . Ide a La Mandriola ház melletti több kilométeres földúton lehet felmenni de ki van táblázva .Természetesen a mozgássérülltek akik ilyen vagyis mozgássérült jegyet igényeltek és kaptak is itt parkolnak vagyis a misericordia és kékbe öltözött segítők viszik majd őket egészen a mozgássérült szektorig. Csak az menjen ide aki kérte ezt a speciális jegyet mert különben rosszabbul jár hiszen itt végig földúton kell gyalogolni emelkedőn ha nem viszik fel mert nincsen ilyen jegye. Akinek fáj a lába vagy rosszul tud gyalogolni de nincsen mozgássérült igazolása és ehhez jegye az sajnos jobban jár ha nem veszi meg a jegyet mert nem tud autóval vagy bottal, kerekesszékkel bejutni a nézőtérre. És mielött még felháborodna valaki gondoljon bele hogy ez a helyszín nem egy városi stadion hanem egy domboldal aminek szépsége pont az hogy a természet ölén van és nem egy városközpontban tehát fizikailag nem úgy működik a dolog mint egy normál koncerthallban.

kezdés-vége , legkorábban 6 körül nyitják meg a bejáratokat, elöbb nem érdemes lesétálni. A koncert szinte mindig legalább fél órás késésssel kezdődik el és általában 23.30 után ér véget de van egy szünet is közben. Aztán mindenki visszasétál a színpad mögött parkoló autóhoz vagy a buszokhoz a falu felé ahonnan a La Sterzában parkolóba levisznek mindenkit.

FONTOS: Kényelmes cipőben gyertek, hosszú nadrágban, éjjel hideg lesz a pára meg a nyitott tér miatt akkor is ha napközben 38 fok van - én aokszor pulcsiban meg bördzsekiben szoktam lenni, sokan hoznak takarót is de lehet venni is helyben szuvenirként (feliratos pile takaró 20 euro körül). Van több büfé is ami elég drága és a választék gyatra, sokat kell sorbanállni: pár üdítő, sör, bor meg két-három féle szendvics. Vannak mobil wc-k is a leghátsó sorban a kakasülő vagyis fémálványzat alatt voltak végig az álványzat mögött.

 

Hozzászólások   

+1 #1 Viki 2018-11-24 16:35
2018as nézők - Andrea Chenier opera

Szia Viki!

A hazaérkezésünk után 2 nap munka és indultunk 2 hét nyaralásra.
A Toszkán kiruccanásunkra visszatérve: egy kicsit rohanósra sikerült, de azért felejthetetlen élmény volt. A rövid, de többszöri Rimini utunkkal elég fárasztó is volt, a csütörtöki érkezés a koncert miatt teljesen jó lett volna, de mi pénteken egy Rimini oda-vissza, és szombaton egy Bologna oda-vissza utat megtettünk a gyerekek miatt ( repülővel jöttek). Így szó szerint beestünk a Bocelli koncertre, ami még az legvadabb elképzelésünket is felülmúlta. 2014-ben - az akkori kirándulás alkalmával - már jártunk a koncert helyszínén, ami akkor is elég látogatott volt, pedig május lévén még nyoma sem volt az előkészületeknek, de ezt a teret ilyen hatalmas tömeggel nem tudtuk elképzelni, ha nem látjuk élőben. Nem lévén nagy operarajongók, kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz az előadás. A rendezés, a hangosítãs és a szervezés is kiváló volt, nem gondultuk, hogy ilyen hangokat és látványt lehet a nézőknek adni a puszta közepén. Az előadás gyönyörű volt, minket sikerült elbűvölni, nagyon színvonalas volt a díszlet, a színészek és a főszereplő is.
Hajnal 1/2 3-ra értünk vissza a szállásunkra, majd délelőtt egy kis Siena, Pisa, egy fénykép fagyitölcséres ferdetoronnyal, aztán másnap már jöttünk haza.
A szállásunk ( San Gimignano Residence ) nagyon kellemes, barátságos és a hely hangulatát is nagyon visszaadta......
Sajnos tôbbre most nem volt idő, pedig maradtunk volna még pár napot.
Amikor megláttuk a 2019-es koncert időpontját, rögtön elkezdtünk szervezkedni, csak sajnos még mindig nem tudni, hogy mikor lesz a ygereknek az úszóbajnoksága, így nem mertünk belevágni. Mindenesetre a 2019. novemberi Budapest Aréna koncertre már bejelentkeztünk mind a négyen.
Majd 2020-ban megyünk Lajaticoba.

Még egyszer szeretnénk megköszönni a foglalást, a gyors szervezést a gyerekek szobájára és a pár nap kellemes élményt, amit kaptunk.

Üdv, Szonja és Zoli

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145